Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief 7

Beste mensen,

 

  1. A.s. vrijdag, zaterdag en zondag wordt de Huis en Energiebeurs gehouden.

U vindt daar > 100 stands, beursaanbiedingen, lezingen en workshops, vega- en biofood en ook nog een duurzaam droomhuis van Milieu Centraal.  Allemaal dingen en onderwerpen waarmee u thuis zo aan de slag kunt om uw huis te verduurzamen.

Via de website van Enkhuizen kunt u de kaartjes bestellen:   https://www.enkhuizen.nl/actueel/huis-energie-beurs-in-vijfhuizen

 

  1. De PAW subsidie: Er zijn 47 aanvragen binnengekomen en waarschijnlijk kunnen er ca 12 toegekend worden uit de pot van 50 miljoen. We maken dus een kans van 25%.

Maar volgens positief ingestelde ingewijden maken wij zeker kans omdat ons plan voldoet aan de meeste gewenste eigenschappen: bewonersinitiatief, zeer lage temperatuur, combinatie met woningisolatie.

En verder: “De komende maanden gaan expertteams, onder coördinatie van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de algehele kwaliteit van de aanvraag op de uitgevraagde vijf thema’s analyseren en op energiebesparing en –efficiëntie en uitvoeringsgereedheid. Deze kwaliteitsanalyses dienen als hulpmiddel voor de Adviescommissie Aardgasvrije Wijken die alle aanvragen begin februari 2022 gaan beoordelen. De commissie brengt advies over de selectie uit aan de minister van BZK. De minister maakt de selectie in het eerste kwartaal van 2022 bekend”

 

  1. Gelukkig wordt de groep meewerkende en meedenkende bewoners steeds groter: Rob Vlam uit de Stullenbaan heeft aangeboden te willen helpen bij het organiseren van bijeenkomsten.

En Klaas Petter en Marijke de Jong, ook uit de Stullenbaan,  hebben aangeboden te helpen bij de communicatie.

 

  1. We zoeken nu nog een hulp voor de penningmeester of een penningmeester om de boekhouding te doen, zoals we in de vorige mail vermeldden

 

  1. Momenteel hebben er zich al 26 bewoners aangemeld als lid van de coöperatie. De werving gaat door tot zo veel mogelijk mensen zich aangesloten hebben. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans van slagen is.

Als bijlage vindt u het formulier waarmee u zich kunt aanmelden. Als u liever eerst een persoonlijk gesprek wil, laat dat dan s.v.p. weten.

Het formulier uit de bijlage eerst op uw computer opslaan en dan naar ons opsturen.

Omdat we nog geen bankrekening hebben sturen we u later een bericht met verzoek om te betalen.

 

  1. Zegt het voort: laat ook buren en bekenden weten over het buurtwarmteplan en vraag hen om zich aan te melden als belangstellende of lid.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Buurtwarmte Enkhuizen (van, voor en door de bewoners)

Ad Verhage

De Gouw 32

1602 DN Enkhuizen

Mob. 0651582318

Mail: verhage.ad@gmail.com

Website www.buurtwarmteenkhuizen.nl