Zet hem op 50

Buurtwarmte Enkhuizen start de campagne Zet hem op 50 met als doel deze winter uw huis te testen op duurzaamheid en geschiktheid voor het verwarmen van uw huis op lage temperatuur. Verwarmen op lage temperatuur kan 10 tot 20% besparing geven op uw stookkosten t.o.v. verwarmen op hoge temperatuur (80 graden). U test als het ware of u klaar bent voor de toekomst en dus ook voor het buurtwarmtenet. De Energiecoaches zullen de leden benaderen voor het beantwoorden van vragen. 

 

Als uw huis de gehele winter lekker warm blijft met de ketel op 50 graden, dan gaat het ook lukken met de warmte van Buurtwarmte. Het is dus belangrijk dat u deze winter de test doet. Lukt het namelijk niet om uw huis warm te houden, dan zal uw huis beter geïsoleerd moeten worden. Dan moet u denken aan tochtstrips, isolatie van vloer en bodem en HR++ glas. Het kan ook zijn dat de radiatoren niet voldoende warmte kunnen afgeven.

 

Als u wil, kan een energiecoach u helpen bij de test. Daarna kunt u samen met de coach gaan kijken wat er moet gebeuren.

Dingen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

*Hoe is uw energieverbruik? Is het relatief hoog?

*Hoe kan uw huis beter geïsoleerd worden?

*Welke andere maatregelen kunnen uw huis comfortabeler maken?

 

En natuurlijk kan de energiecoach u helpen bij het afstellen van de CV watertemperatuur (het tapwater moet overigens op minimaal 60 graden blijven i.v.m. Legionella),

Buurtwarmte kan niet  aansprakelijk gesteld worden  voor schades die optreden nadat de CV temperatuur is lager gezet.

 

Wilt u geholpen worden bij het energiezuiniger maken van uw huis en daardoor een lagere rekening krijgen, neem dan contact op voor een afspraak via:

energiecoach.bwe@gmail.com

Vermeld uw naam en adres en wij nemen contact met u op.